Universitat Rovira i Virgili

IngrediZymes Functional Solutions, la nova spin-off de la URV per portar ingredients funcionals al mercat

La Universitat Rovira i Virgili ha constituït la spin-off IngrediZymes Functional Solutions, SL, impulsada pel Grup de Recerca en Nutrigenòmica del Departament de Bioquímica i Biotecnologia, amb l'objectiu de reforçar la transferència al mercat d'ingredients funcionals innovadors, naturals i obtinguts mitjançant processos sostenibles a partir de la recerca universitària. La iniciativa dona resposta a la creixent demanda d'aquests ingredients en sectors com l'alimentació funcional humana i animal, la cosmètica i la nutrició veterinària, i permetrà optimitzar el pas del laboratori al mercat mitjançant una estructura empresarial pròpia.

IngrediZymes es basa en metodologies que imiten els processos digestius naturals mitjançant l'ús d'enzims per transformar matèries primeres d'origen vegetal o animal, sovint subproductes de la indústria alimentària, en ingredients amb potencials beneficis per a la salut, que són validats científicament abans d'arribar a fases d'estudi avançades. L'activitat de l'empresa combinarà un catàleg propi d'ingredients funcionals amb serveis de desenvolupament a mida i validació científica per a empreses. El projecte està liderat pels investigadors Begoña Muguerza, Miquel Mulero i Néstor Ibarz, amb una àmplia trajectòria en transferència de coneixement, i ha comptat amb el suport de la Unitat de Valorització de la Fundació URV en el seu procés de constitució.

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar